Polgármester-jelölt - kicsit másként
2014. szeptember 02. írta: Bősz Anett

Polgármester-jelölt - kicsit másként

Bősz Anett vagyok, 27 éves, közgazdász, a Magyar Liberális Párt egyik alapítója és – 2013 decembere óta - ügyvivője. A Budapesti Corvinus Egyetem fontos része az életemnek: jelenleg óraadóként vagyok része a Fővám téri körforgásnak, de szeptembertől a doktori iskola hallgatójaként is kezdem a félévet. 

Tudom, hogy a szabadság nem egyenlő a szabadossággal, és vallom, hogy egyéni szabadság csak felelősségvállalás árán létezik. Hiszem, hogy van helye egy olyan pártnak a közéletben, amelyik ezzel tisztában van. A Magyar Liberális Párt ilyen, és annak a csapatnak a tagjai is ilyenek, akik rendkívül bátran, tele energiával vállalták az önálló indulást Óbudán és Békásmegyeren.

Bősz Anett polgármester-jelölt bemutatkozó fotó.jpg

Polgármesteri programom alappillérei a következők: 

A Pók utcai lakótelep (ezidáig hanyagolt) házainak - panel program keretében történő - szigetelése, korszerűsítése elsőbbséget élvez a fejlesztések és beruházások tekintetében. Ezzel hosszú távon csökken a fűtés költsége, a hőszigetelt házak pedig hozzájárulnak a környezetvédelemhez. 

A Római-partot tekintve mobilgátas árvízvédelem környezetbarát megoldása nem tűr halasztást: a gát ügye a parti fák és a pezsgő sport- és parti élet megőrzésével együtt élvez prioritást a Liberálisok programjában. A jelenlegi parkolási helyzet rendezése, valamint az elhagyott part menti épületek hasznosításának ösztönzése - például a csónakházak EU-s pályázatokból való felújítása – elengedhetetlenek ahhoz, hogy Óbuda tovább haladjon a fejlődés útján. 

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának decentralizált működéséért abban az esetben is tenni fogunk, ha a pártunk csak szerény képviselethez jut a következő közgyűlésben: a kerület több pontján helyi irodákat szándékozunk létrehozni, amelyek kizárólag az adott körzet problémáinak megoldására koncentrálnak, civilek, civil szervezetek bevonásával. Így valós problémákra valódi megoldások születnek majd. 

A csapatom és én is komolyan gondoljuk, hogy egészen új szemléletet kívánunk meghonosítani a közéletben! Hisszük, hogy ez Óbudán is elkezdődhet.

 

süti beállítások módosítása