Tiszta verseny - ez az, ami hiányzik. Óbudán is.
2014. szeptember 22. írta: Bősz Anett

Tiszta verseny - ez az, ami hiányzik. Óbudán is.

Történet, amely egy a sok közül, amiért a magyarok elfordultak a politikától. Hogy a politikusok miért nem képesek visszatérni arra az útra, amelyen járniuk kellene, az ennél hosszabb cikket igényel. Egy túlreagált rongálás, egy rosszul megválasztott szlogen, és a választási kampányból máris háború kerekedik. Kinek van szüksége ilyesmire? 

A hétvégén a Fidesz-KDNP kerületi szervezete rövid közleményében azt írta az óbudai MSZP-s plakátokról, hogy "a balliberális oldal miskolci kirekesztő irányváltása már Óbuda-Békásmegyeren is érezteti hatását. Kunhalmi Ágnes Ébredő Óbudáról ír plakátján, s ez kétségtelenül annak az 1919-es fajvédő, Ébredő Magyarok Egyesületének emlékét hívja elő, mely „hadat üzent a zsidó fajnak”." 

Én magam feltenném a kérdést, hogy egyáltalán miért Kunhalmi Ágnes szerepel a kerületi plakáton, de ezt írjuk a könnyű marketingfogások számlájára. 

Az MSZP minden bizonnyal választhatott volna szerencsésebb szlogent is - én magam például a vizsgaidőszakban leledző, hulla fáradt egyetemistának sem mondom: "kitartást", holott minden bizonnyal nem gondolna arra, hogy egykor a Nyilasok lelkesítő szava volt ez -, de erősen kétlem, hogy bármilyen párhuzam vonható az 1919-es szélsőjobboldali szervezet és a jelenlegi szocialista párt gondolkodása között. 

Kunhalmi_ebredo_obuda.jpg

Idehaza sajnos meghonosodtak a nemtelen plakátrongálások. Való igaz: a Lajtán túli világban is talál az ember "hazudtok" odafirkantást egy-egy politikus plakátján, esetleg néhány szavas üzenetet, amelyet az alkoholos filccel rendelkező járókelő a politikusok orra alá dörgölne (ha tehetné, személyesen), de az a fajta rongálás, ami Magyarországon elindult, túllő a célon. Ez történt a III. kerület jelenlegi polgármesterének plakátjával is.

Azonban emiatt elővenni a szocialistákat és fajgyűlölőnek bélyegezni őket, holott fogalmunk nincs, milyen politikai táborhoz tartozik a vállalhatatlan szavak plakátra vetője, egyszerűen szamárság és a választók lebecsülése. A közlemény olyan olvasót feltételez, aki csak az egyszerű, indulatokkal teli üzeneteket érti meg.

Bus_Balazs_plakat.jpg

A történet hűen mutatja, mennyire elromlott valami ebben az országban, és hogy mekkora szükség van egy olyan politikai formációra, amelyik máshogyan fogott bele a közéleti építkezésbe. Így nem mehetnek tovább a dolgok. Egy olyan társadalom nem jut semmire, amelynek tagjai folyamatos háborúban állnak egymással. Mi, Liberálisok kimaradunk ebből, tiszta kampányt terveztünk, és meg is fogjuk valósítani. 

 

Bősz Anett

A Liberálisok III. kerületi polgármester-jelöltje 

 

 

süti beállítások módosítása